štvrtok 20. februára 2014

Shakira : Pies Descalzos - 19 rokov !!!


Dnes je to presne 19 rokov od okamihu, ako Shakira vydala svoj prvý medzinárodný album "Pies Descalzos".
Album vyšiel po dvoch neúspešných albumoch "Magia" a "Peligro" a tak Shakira a jej tým vložili do tohto projektu skutočne všetko. 
Na výrobu albumu bolo od nahrávacej spoločnosti vyčlenených 100 000 dolárov, pričom sa očakával predaj aspoň 100 000 kópií. Albumu sa ale darilo oveľa viac, len v rodnej krajine Kolumbii sa albumu predalo cez 1 000 000 kusov a spolu v celom svete sa dodnes vraví o 5 miliónoch predaných kusov!!! 

Shakira si na album napísala všetkých 11 skladieb. Z albumu vyšlo spolu až 6 singlov, ako prvý singel vyšla skladba "Estoy Aqui", ktorá sa stretla s pozitívnym hodnotením od hudobných kritikov. Singel sa stal i jej prvým hitom, ocitol sa na # 1 v Billboard Chart.

Po úspechu albumu sa Shakira rozhodla vydať ako druhý singel "Donde Estás Corazon" , ktorý mal pôvodne výjsť iba na kompilačnom albume Nuestro Rock. Opäť sa osvedčil a umiestnil sa v Top 5 v Billboard Chart.

Ako tretí v poradí vyšiel singel "Pies Descalzos, Sueňos Blancos", ktorý bodoval v Billboard chart na # 11.

Len mesiac po vydaní tretieho singla, vychádza štvrtý a to "Un Poco De Amor", ktorý sa umiestnil na rovnakej pozícii ako jeho predchodca.

Piaty singel bol vydaný bez hudobného videa a stala sa ním pieseň "Antologia". Umiestnila sa na # 3  v Billboard Chart!

Ako posledný singel zvolila Shakira song "Se Quiere, Se Mata" s ktorým uzavrela celú éru Pies Descalzos. V Latin Pop Songs v Billboard Chart sa vyšplhal na vrchol rebríčka!!!


Shakira absolvovala k albumu i koncertné turné "Pies Descalzos Tour"

zadný cover albumu a tracklist:



2 komentáre:

  1. to album je moja srddovka si pamatam ako som si ho od teba pozical ked som bol chory a vkuse som ho pocuval ..dodavaju tei songy energiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Palo: Ten čas ale letí...tento album počúvam doteraz, pretože je úžasný :-)

    OdpovedaťOdstrániť